Kaip paruošti karštą vyną

Kaip paruošti karštą vyną

Kaip iškepti gardžius čeburėkus
Kaip iškepti avižinius sausainius
Kaip gaminti naminius bulvių traškučius
Kaip vartoti Goji uogas
Kaip pasigaminti Lazaniją

Artėja Kalėdos, gražiausias metų laikas.  Šia smagia proga, papasakosime kaip yra ruošiamas aromatingas karštas vynas namuose. Receptas ir paruošimas tikrai labai lengvas ir jį tikrai gali pasigaminti visi norintys ( aišku n-18).

 

 

Karštas vynas yra tam tikra punšo rūšis (angl. mulled wine, vok. Glühwein) – t.y. vandens, alkoholio, cukraus ir prieskonių mišinys.

 

Gaminimui mums reikės:

  • raudonojo vyno
  • apelsino
  • prieskonių
  • puodelių.

 

  1. Pirmiausia į prikaistuvį su vandeniu beriame gvazdikėlius, muskato riešutą, cinamono lazdelę – kaitiname iki užvirs, tuomet nuimame nuo kaitros ir leidžiame pastovėti 10-12 minučių.
  2. Supilame į prikaistuvį vyną (šiuo atveju naudosime sausą raudonąjį stalo vyną), pašildome. Pagardiname apelsino skiltelėmis, pasaldiname cukrumi. Kad prieskoniai labiau atsiskleistų galime viralą laikyti ant silpos kaitros ir 10-20 min., tačiau viralo temperatūra neturi pasiekti 70 °C ir aukštesnės temperatūros – antraip sugadinsime karšto vyno skonį.
  3. Supilstome šiltą gėrimą į puodelius ir mėgaujamės atsakingai!

KOMENTARAI

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0