Pagrindinis » kulinarija » Receptai » Kaip konservuoti pomidorus

Kaip konservuoti pomidorus

Kaip konservuoti pomidorus

Gera šeimininkė ne ta, kuriai reikia įmantrių ingridientų tam, jog paruoštų skanią vakarienę, o ta, kuri geba regis iš nieko sukurti stebuklą. Tas „niekas“ sąlyginis žodis. Dažniausiai tai rudens gėrybės, kurios padeda išsisukti tingiais žiemos vakarais. Tam, jog galėtumėte sau leisti lengviau atsipūsti žiemą, jau dabar turite kibti į darbus. Neseniai pateikėme kelis puikius receptus kaip marinuoti agurkus, tad šiandien kalbėsime apie pomidorų konservavimą. Tai išties nesudėtingas ir paprastas procesas, tiesiog reikia žinoti keletą gudrybių bei puikių receptų.

1
Pirmasis receptas (1l vandens)

Jums prireiks:

    • Krapų;
    • Petražolių
    • Lauro lapelių
    • Kelių gvazdikėlių;
    • 4 kvepiančių pipirų;
    • 2 valgomųjų šaukštų be kaupo druskos;
    • 1 valgomojo šaukšto cukraus.

Turimus pomidorus talpiai sudėkite į iškaitintus stiklainius. Dėl skonio sudėkite krapus, petražoles, kelis lauro lapelius, gvazdikėlius bei kvepiančius pipirus. Vėliau, į litrą verdančio vandens suberkite aukščiau nurodytus kiekius druskos ir cukrus. Šį tirpalą supilkite ant pomidorų taip, kad apsemtų. Užsukite dangtelius ir palailykite 15 min. Tada nukoškite ir tą patį skystį dar kartą užvirkite ir pilkite į stiklainius. Procesą pakartokite dar vieną kartą palaukę 15min ir tik tada galutinai užsukite dangtelius. Galiausiai, apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite šiltai atvėsti.

2
Antrasis receptas (2l vandens)

Jums prireiks:

    • garstyčių grūdelių;
    • 100gr. acto;
    • 5 šaukštai cukraus;
    • 4 šaukštai druskos;
    • Šiek tiek lauro lapų;
    • Pipirų.

Turimus pomidorus sudėkite į stiklainius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Tada iš vandens, acto, druskos ir cukraus išsivirkite marinatą.
Kai vanduo, kuris yra užpiltas ant pomidorų atvėsta, jį nupilkite. Į kiekvieną stiklainį įdėkite kelis grūdelius pipirų, kelis lauro lapelius, ir po pusę šaukštelio garstyčių grūdelių. Visa tai užpilkite verdančiu marinatu ir užsukite dangtelius. Stiklainius paruoškite kaip visada, aukštyn kojomis, šiltai ir laukite kol atvės.

Skanaus!


Panašūs straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Skaityti daugiau

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Uždaryti